Αξιολόγηση στην Αγγλική Γλώσσα μαθητών με Δυσλεξία και Διάχυτες
Αναπτυξιακές Διαταραχές.
Κατά τη διάρκεια του workshop θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά των ΔΑΔ και της Δυσλεξίας και ειδικά όσων ενδεχομένως να συναντήσουμε μέσα στην τυπική τάξη ή σε ένα ιδιαίτερο μάθημα.
Στη συνέχεια, θα δοθούν οδηγίες για το πώς κάνουμε ανάλυση της
γνωμάτευσης που μας παρουσιάζουν οι γονείς, τι θα «κρατήσουμε» ως καθηγητές και πως θα αξιοποιηθεί σε πρακτικό επίπεδο προκειμένου να κατασκευάσουμε το δικό μας άτυπο* αξιολογητικό υλικό.
Τέλος, θα δοθούν οι τομείς αξιολόγησης καθώς κι αναλυτικά παραδείγματα.
Με το τέλος του workshop, οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο email τους υποστηρικτικό υλικό και πληροφορίες που θα χρησιμεύσουν στην κατασκευή του δικού τους άτυπου τεστ αξιολόγησης.
Συμβουλευτική Γονέων: Ο εκπαιδευτικός ως Σύμβουλος -
Η περίπτωση των Σχολών Γονέων
Η διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού στης εποχή που ζούμε είναι πολύ
δύσκολο να βασιστεί μόνο μητρικό ή πατρικό ένστικτο. Οι γονείς μέσα στη απαιτητική πραγματικότητα που βιώνουν μπορεί πολλές φορές να βρεθούν σε αδιέξοδα και δύσκολες καταστάσεις με τα παιδιά τους και να μην μπορούν να βρουν λύσεις. Θα τους βοηθούσε πολύ αν απευθυνθούν σε κάποιο ειδικό και να δεχθούν συμβουλευτική γονέων. Ένα πρόσωπο που μπορεί να τους
βοηθήσει είναι ο εκπαιδευτικός των παιδιών τους αρκεί να είναι
εκπαιδευμένος και καταρτισμένος κατάλληλα.
Στο εργαστήριο θα ασχοληθούμε με τις Ομάδες Γονέων και ιδιαίτερα με τη Σχολές Γονέων. Θα δούμε θεωρητικά και πρακτικά τη λειτουργία μιας τέτοιας ομάδες. Η μεθοδολογία των Σχολών Γονέων στηρίζεται στις αρχές της συστημικής θεωρίας. Υπάρχει πάντα ένα θέμα με μια σύντομη εισήγηση από το συντονιστή. Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης γίνεται με ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση των συμμετεχόντων πάνω στο θέμα. Τα
θέματα επιλέγονται από την ομάδα με βάση τις ανάγκες της.